Elvis: That’s the Way It Is (Blues Festival, eenmalig)

Donderdag 13 februari 2020 om 17.15 uur (Bluesfestival)

Muziekdocumentaire over het legendarische optreden van Elvis Presley in het International Hotel te Las Vegas in de zomer van 1970. Het beeld is volledig gerestaureerd en het geluid geremixt. Ook is er nieuw beeldmateriaal toegevoegd. 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Elvis: That’s the Way It Is toont zowel de voorbereidingen op als een deel van het legendarische concert van Elvis Presley in 1970. In deze speciale versie van de muziekdocumentaire uit 2000 is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixt in Dolby Digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin is er toen in geslaagd om maar liefst dertig minuten aan ongezien beeldmateriaal van het concert toe te voegen aan de film. Het bevat onder meer een generale repetitie van ‘Suspicious Minds’ en de concertregistratie van ‘Don’t Be Cruel.

Deze speciale editie van de film is uiteraard op 8 januari te zien, de dag waarop The King 85 jaar zou zijn geworden. We draaien hem ook als opening van het Bluesfestival Delft. Elvis is immers niet alleen de King of Rock en Roll, maar  ook een vroege popularisator van de rockabilly, een uptempo-, door een backbeat aangedreven versmelting van country en rhythm-and-blues.