Elvis (laatste week)

Vanaf 23 juni 2022

Spiksplinternieuwe, wervelende film over het leven van Elvis Presley (1935-1977), gemaakt door regisseur Baz Luhrmann, bekend van kleurrijke, theatrale films als Moulin Rouge en The Great Gatsby. Met Austin Butler als Elvis en Tom Hanks als zijn manager.

 

 

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Spiksplinternieuwe, wervelende film over het leven van Elvis Presley (1935-1977), gemaakt door regisseur Baz Luhrmann, bekend van kleurrijke, theatrale films als Moulin Rouge en The Great Gatsby.

De rol van de verteller van Elvis’ levensverhaal wordt vervuld door ‘Colonel’ Tom Parker (echte naam Dries van Kuijk), de man die ruim twintig jaar zijn manager was. Hij neemt ons mee van Elvis’ jongensjaren, waarin hij werd beïnvloed door blues en gospel, via zijn militaire dienst in Duitsland en huwelijk met Priscilla, naar zijn tijd als wereldberoemde superster in Las Vegas. Bovendien geeft Elvis een aardig portret van Amerika en de opkomst van de jongerencultuur.

Echte kenners van The King zullen allicht wat affaires en drama’s missen in deze meeslepende, flitsend gefilmde en gemonteerde biopic, maar die hadden vast niet gepast in dit tweeënhalf uur durende muzikale portret van de nog lang niet vergeten ster (Austin Butler) en zijn mysterieuze manager (Tom Hanks).