En attendant Bojangles (eenmalig)

donderdag 24 maart 2022

Het leven is een feest voor Georges en Camille. Ze zijn elkaars grote liefde. Toch gaat hun mooie leven scheuren vertonen wanneer Camille last krijgt van stemmingswisselingen.

In samenwerking met de Herstelacademie van GGZ Delfland besteden wij op donderdag 24 maart aandacht aan de Week van de Psychiatrie. GGZ geeft een inleiding bij deze film.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Op een feest valt Georges (Romain Duris) als een baksteen voor Camille (Virginie Efira), een stralende vrouw met een levendige fantasie. Ze zijn elkaars grote liefde. Samen dansen ze door het leven op het nummer ‘Mr. Bojangles’ van Nina Simone.

Hun jonge zoon Gary groeit op in een warm en liefdevol nest, een wonderlijke fantasiewereld. Op school wordt hij maar moeilijk geaccepteerd. De realiteit bestaat niet voor zijn ouders. Thuis is er enkel ruimte voor plezier en verhalen, feestjes en verkleedpartijen. De werkelijkheid houden ze buiten de deur. De post stapelt zich op in de gang. Toch kan dit struisvogelgedrag niet eeuwig goed blijven gaan. Hun mooie leven gaat scheuren vertonen wanneer Camille last krijgt van stemmingswisselingen. Ze vertoont grillig gedrag; de manie slaat om in vlagen van depressie. Een opname in de psychiatrie kan niet uitblijven. Vader en zoon zetten alles op alles om haar te beschermen tegen zichzelf en bedenken een plan om hun eigen universum in stand te houden. In een kasteel in Spanje komt alles uiteindelijk tot een apotheose.

De Franse regisseur Régis Roinsard baseerde zijn film En attendant Bojangles op het gelijknamige boek van Olivier Bourdeaut.

In samenwerking met de Herstelacademie van GGZ Delfland besteden wij op donderdag 24 maart aandacht aan de Week van de Psychiatrie. GGZ geeft een inleiding bij deze film.