Everything Everywhere All at Once

vanaf donderdag 19 mei 2022

Deze verrassende film is zowel een sciencefictionkomedie als een relatiedrama, een actiefilm over vechtsport en een drama over de liefde tussen moeder en dochter.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

vr 27 meiza 28 meizo 29 meima 30 meidi 31 meiwo 01 jun
Zaal 121.30
21.20
20.15
20.15
20.30
Zaal 214.30

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een weinig succesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die nooit afgerond raakt. Exact op het moment dat het haar allemaal te veel wordt, valt het universum uit elkaar in een oneindig aantal universa en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook een internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok – en misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

 

De term multiversum verwijst naar het idee dat er naast het zichtbare universum waar we in leven nog veel andere (parallelle) universa bestaan. Filmmakers Dan Kwan en Daniel Scheinert gaan met dat idee aan de haal door elk universum van een ander uiterlijk te voorzien, met knipogen naar films als THE MATRIX, 2001: A SPACE ODYSSEY, RATATOUILLE en CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON. Het levert een uiterst creatieve, vrolijk-anarchistische film op, die eerder dit jaar het South By Southwest Festival opende.