Everything Everywhere All at Once (laatste week)

Vanaf vrijdag 24 maart 2023

Deze verrassende film is zowel een sciencefictionkomedie als een relatiedrama, een actiefilm over vechtsport en een drama over de liefde tussen moeder en dochter.

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een weinig succesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die nooit afgerond raakt. Exact op het moment dat het haar allemaal te veel wordt, valt het universum uit elkaar in een oneindig aantal universa en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook een internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok – en misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

De term multiversum verwijst naar het idee dat er naast het zichtbare universum waar we in leven nog veel andere (parallelle) universa bestaan. Filmmakers Dan Kwan en Daniel Scheinert gaan met dat idee aan de haal door elk universum van een ander uiterlijk te voorzien, met knipogen naar films als The Matrix, 2001: A Space Odyssey, Ratatouille en Crouching Tiger, Hidden Dragon. Het levert een uiterst creatieve, vrolijk-anarchistische film op, die eerder dit jaar het South By Southwest Festival opende en maar liefst 7 Oscars won.