Fabian Oder der Gang vor die Hunde

maandag 22 augustus 2022 en zondag 28 augustus 2022

Drama over liefde en vriendschap waarin drie jonge mensen moeten kiezen tussen idealen en ambities. Deze verfilming van een semi-autobiografische roman van Erich Kästner speelt zich weliswaar af in Berlijn anno 1931, maar regisseur Dominik Graf doet er alles aan om deze tijd dichtbij te brengen, zowel in zijn cameravoering en muziekkeuze als in het verhaal, dat begint met een tramrit van het heden naar het verleden. 

 

Onderdeel van de reeks INHAALFILMZOMER  

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De jonge dokter Jakob Fabian schrijft overdag reclameteksten en stort zich ’s avonds in het Berlijnse nachtleven met zijn vriend Stephan Labude. Stephan komt uit een rijke familie en is communist. Het is zowel een hedonistische als een angstige tijd. De Weimarrepubliek heeft haar langste tijd gehad; de samenleving brokkelt af, veel mensen leven in uitzichtloze armoede, het fascisme komt op. Fabian krijgt een liefdesrelatie met Cornelia, die actrice wil worden in Babelsberg, het Hollywood van Berlijn. Cornelia, Fabian en Stephan krijgen alle drie te maken met keuzes tussen idealen en ambities in dit drama over liefde en vriendschap. 

Fabian oder Der Gang vor die Hunde, een verfilming van een semi-autobiografische roman van Erich Kästner uit 1931, speelt zich weliswaar negentig jaar geleden af, maar regisseur Dominik Graf doet er alles aan om deze tijd dichtbij te brengen, zowel in zijn cameravoering en muziekkeuze als in het verhaal, dat begint met een tramrit van het heden naar het verleden.