Falling

vanaf donderdag 22 juli 2021

Regiedebuut van acteur Viggo Mortensen is een indringend drama over een heftige vader-zoonrelatie. Mortensen speelt zelf de rol van zoon John.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

John woont met zijn partner Eric en hun dochter Mónica in Californië, ver van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Johns vader Willis is een eigenzinnige en ouderwetse man, koppig en onvriendelijk op het botte af – een glansrol voor karakteracteur Lance Henriksen. Hij woont alleen op de afgelegen boerderij waar John is opgegroeid. Willis is in een vroeg stadium van dementie, waardoor het runnen van de boerderij in zijn eentje steeds moeilijker wordt. John neemt hem mee naar zijn huis in Californië, zodat hij en zijn zus Sarah hem kunnen helpen in hun buurt woonruimte te vinden. Helaas stuiten hun beste bedoelingen uiteindelijk op de onvermurwbare weigering van Willis om zijn manier van leven ook maar in het minst te veranderen. Hun totaal verschillende werelden komen met elkaar in botsing. Vader en zoon staan nu beiden voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven.

Flashbacks tonen de dramatische voorgeschiedenis van het gezin. En zo wordt langzaam ook duidelijk hoe conflicten (en misverstanden) in het verleden hun invloed hebben op het heden.