Iberia anima-te

Traditiegetrouw, vertoont de organisatie van Festibérico op de laatste zondag van het festival een keur aan korte animatiefilms van de hand van Spaanse of Portugese filmmakers. Vanzelfsprekend vinden wij het een eer dat de Portugese regisseur Joana Toste ons heeft toegezegd, dat zij dit jaar zelf haar werk bij u zal inleiden.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar


Koop nu een kaartje

Het animatieprogramma van de tiende editie van Festibérico Iberia anima-te omvat de volgende meesterwerkjes uit de Portugese en Spaanse animatiestudio’s -voor zover noodzakelijk zijn de animaties Engels ondertiteld:

A life story - cropped
A LIFE STORY
Regisseur Nacho Rodríguez verbeeldt in deze animatie de surrealistische ruimtereis van een katje dat onderzoek doet naar zijn eigen levensdoel.
Nacho Rodriguez ES 2013 4.00 min.
trailer

AED_2
AMELIA & DUARTE
Dit is het verhaal van Amélia en Duarte, dat begint als het al over is. Want, wat gebeurt er met al die herinneringen, gevoelens, dromen en gedeelde fluisteringen, nadat zij uit elkaar zijn gegaan?
Alice Guimarães, Mónica Santos PT 2015 8.30 min.
trailer

ALIKE
In een druk leven is Copi de vader die zijn zoon Paste de goede weg wil leren. Maar wat is de goede weg?
Rafa Cano Méndez, Daniel Martínez Lara ES 2015 8.01 min.
trailer

fuligem.Still003
FULIGEM
Het is als roet bovenop ons hoofd. We kunnen het niet zien. Maar het is er wel.
David Doutel, Vasco Sá PT 2014 14.00 min.
trailer

Juanylanube2
JUAN Y LA NUBE
Juan is een jongetje zonder vrienden. De wolk, la Nube, heeft ook geen vrienden. Als zij elkaar ontmoeten, sluiten zij vriendschap. Maar Juan groeit op en raakt verstrikt in de grijze wereld van de volwassenen.
Giovanni Maccelli ES 2014 15.33 min.
trailer

CUERDAS
Maria’s schoolroutine verandert ingrijpend vanaf het moment dat zijn een heel bijzonder klasgenootje krijgt. Spoedig zijn zij onafscheidelijk.
Pedro Solís García ES 2014 10.52 min.
trailer

Joana Toste

Tijdens deze editie van Festibérico besteden wij veel aandacht aan het uitzonderlijke werk van onze gast Joana Toste. Van haar staan de navolgende, prachtige animatiefilms op het programma:

A DAMA DA LAPA
HAAAAA…MY LOVE…
VRRRRUMM…HHOOOO… PUM PUM…
HELP…RA-TA-TA-TA-TA…
TCHAM…GRRRRR…TCHAC…HÃÃAAN…
UAUUUU!!!!!!
Joana Toste PT 2004 4.00 min.
trailer

R-XYZ
Op zoek naar de echte oorsprong van de pathologieen van het leven!
Joana Toste PT 2010 5.00 min.

GUISADO DE GALINHA
Aan de hand van de fado verhaalt Guisado de Galinha over een burenruzie met een ui voor een kippenstoofschotel als inzet. Een satirische vertelling uit Portugal met onbekende afloop.
Joana Toste PT 2008 5.00 min.

Ana_um_palindromo_1
ANA: UM PALINDROMO
Woord dat, of zin die, ook van achteren naar voren gelezen kan worden (met of zonder behoud van de betekenis): ‘nemen’, ‘parterretrap’ en ‘kolk’ zijn Nederlandse palindromen.
Joana Toste PT 2013 5.00 min.
trailer