FESTIBÉRICO: Fogo-fátuo / Will-o’-the Wisp (met gast)

zaterdag  10 juni 2023

Op zijn sterfbed brengt een oud lied koning Alfredo terug naar de tijd dat het verlangen om brandweerman te worden ook het begin was van een ander verlangen. Voorfilm El Vermeer no 36 verhaalt over de ontdekking van een schilderij van Vermeer. Hoofdpersoon Pep Girbent is te gast.Koop nu een kaartje

2069, een noodlottig jaar voor een koning zonder kroon. Op zijn sterfbed brengt een oud lied koning Alfredo terug naar de tijd dat het verlangen om brandweerman te worden ook het begin was van een ander verlangen. Alfredo ontmoet Afonso, instructeur bij de brandweer. Dit opent een nieuw hoofdstuk in het leven van twee jonge mannen, ondergedompeld in liefde en verlangen en de wil om de status quo te veranderen. Een queer fantasy in een muzikale komedie.

Regisseur João Pedro Rodrigues staat bekend om zijn onconventionele en provocerende films die vaak thema’s als seksualiteit en identiteit verkennen. Fogo Fátuo ging in première tijdens de Quinzaine des realisateurs in Cannes, ontving de Grote Juryprijs op het Europese Filmfestival van Sevilla en is genomineerd voor de Lux – European Film Audience Award, die wordt uitgereikt door het Europees Parlement en de Europese Filmacademie, in samenwerking met de Europese Commissie en Europa Cinemas.

Voorafgegaan door: El Vermeer NO 36

Manuel Espinoza , ES 2022 22 min.

Engels gesproken, Spaans ondertiteld

Documentaire die verhaalt over de verontrustende ontdekking in een privécollectie van een schilderij van Johannes Vermeer en de bijzondere omstandigheden die het verbinden met een hedendaagse Spaanse kunstenaar.

Hoofdpersoon en kunstenaar Pep Girbent is bij de voorstelling aanwezig en gaat na afloop met het publiek in gesprek.