FESTIBÉRICO: Iberia Anima-te

zondag 18 juni 2023

Programma met Spaanse en Portugese animatiefilms. Vertoond worden:

  • Loop: Pablo Polledri,  8 min, 2021. Geen dialoog
  • Tio Tomas, a contabildade dos dias: Regina Pessoa, 13 min, 2019. Portugees gesproken, Engels ondertiteld
  • Umbrellas: José Prats, Álvaro Robles,12 min, 2020. Geen dialoog
  • Ice merchants: João Gonzalez , 14 min, 2020. Portugees gesproken, Engels ondertiteld
  • Operación Frankenstein: Jose Maria Fernandez de Vega,  11 min, 2020. Spaans en Engels gesproken, Engels ondertiteld
  • Vuela: Carlos Gómez-Mira, 15 min, 2020. Geen dialoog
  • Entre Sombras: Mónica Santos , 12 min, 2018. Portugees gesproken, Engels ondertiteld (met gast)
  • O casaco rosa: Mónica Santos , 8 min, 2020. Portugees gesproken, Engels ondertiteld (met gast)


Koop nu een kaartje

Loop

In deze maatschappij herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde actie, in deze maatschappij herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde actie, in deze maatschappij herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde actie, In deze maatschappij herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde actie, in deze maatschappij herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde actie.

Tio Tomas, a contabildade dos dias

‘Vanuit de herinneringen aan mijn kindertijd is deze film een eerbetoon aan mijn oom Thomas, een bescheiden en licht excentrieke man die een eenvoudig en anoniem leven leidde. Met deze film wil ik laten zien dat het niet nodig is iemand te zijn om uitzonderlijk te zijn in ons leven’. (Regina Pessoa)

Umbrellas

In een ver land waar de regen nooit ophoudt, brengt de zesjarige Kyna haar dagen door met achteloos spelen met haar hond Nana onder de beschermende “paraplubaard” van haar vader Din. Hij liet hem groeien om Kyna, die op de dag van haar geboorte regenvrees kreeg, te beschermen. Op een nacht staat Kyna’s leven op zijn kop als Nana verdwijnt. Om haar te vinden zal Kyna haar grote angst, de Regen, onder ogen moeten zien.

Ice merchants

Elke dag springen een vader en zijn zoon met een parachute uit hun duizelingwekkende koude huis, vastgemaakt aan een klif, om naar het dorp beneden te gaan, ver weg, waar ze het ijs verkopen dat ze dagelijks produceren. Ice Merchants werd genomineerd voor beste korte animatiefilm bij de Oscars.

 

Operación Frankenstein

Twee broers en hun zus besluiten hun eigen Frankenstein-monster te maken nadat ze een stuk van een etalagepop in de vuilnisbak hebben gevonden. Het lot van het monster zal een verrassend einde hebben.

Vuela

Vuela is het verhaal van een vogel met een misvormde vleugel waardoor hij niet kan migreren. Verlaten door zijn groep, zakt hij weg in wanhoop. Alles verandert op de dag dat Pio-Pio verschijnt. Dit weerloze kuiken geeft hem vreugde en zin in het leven. Tot het lot hem op een dag onverwachte dingen laat doen, zoals vliegen.

Entre Sombras

Natália, opgesloten in een vervelende en repetitieve baan, raakt verwikkeld in een avontuur op zoek naar een gestolen hart. In een surrealistische wereld, waar harten in bewaring kunnen worden gegeven, wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met verschillende gevaren die haar voor een dilemma stellen: haar hart afstaan of het voor zichzelf houden. Entre Sombras won in 2019 de prijs voor beste korte animatiefilm bij Sophia Awards van de Portugese Filmacademie.

Regisseur Mónica Santos is te gast en zal vertellen over haar werk.

O casaco rosa:

Een politieke muzikale film over een Roze Jas die altijd een troef achter de hand heeft. In het comfort van zijn huis gebruikt Casaco Rosa steken en streken om de tegenstanders van het systeem te naaien.

Regisseur Mónica Santos is te gast en zal vertellen over haar werk.