FESTIBÉRICO: No táxi do Jack

zaterdag 17 juni 2023

De nieuwe film van Susana Nobre, in 2018 te gast bij Festibérico, is een documentaire over oud-taxichauffeur Joaquim waarin hij terugkijkt op zijn leven.

Voorafgegaan door: O lobo solitário

 

 

 Koop nu een kaartje

Joaquim, 63 jaar oud en bijna met pensioen, moet de regels van het arbeidsbureau volgen om zijn uitkering te behouden. Hoewel hij weet dat hij niet zal slagen, moet hij van bedrijf naar bedrijf gaan en stempels vragen als bewijs dat hij werk heeft gezocht. Hij herinnert zich zijn leven als emigrant in New York waar hij als taxichauffeur werkte en verschillende crashes op Wall Street meemaakte.

No táxi do Jack won de prijs voor Beste Portugese Speelfilm op het IndieLisboa International Independent Film Festival in 2021. Festibérico is er trots op weer een film te presenteren van Susana Nobre, die in 2018 onze gast was!

 

Voorafgegaan door:

O lobo solitário: Filipe Melo P,T 2021, 23 min. Portugees gesproken, Engels ondertiteld

In het nachtelijke programma van Viva FM krijgt presentator Vitor Lobo een telefoontje van een oude vriend die wil bijpraten en hem vertelt dat zijn zoon zelfmoord heeft gepleegd. De tragische informatie overvalt de presentator, maar de vriend heeft nog meer schokkend nieuws, waardoor de situatie dramatisch zal escaleren. Deze film van 23 minuten werd in één take opgenomen. O lobo solitário van oud-Festibérico-gast Felipe Melo werd genomineerd voor de Oscars van 2023.