FESTIBÉRICO: Oswald, El falsificador

donderdag 8 juni 2023

Documentaire over het buitengewone leven van de Catalaanse schilder Oswald Aulestia, in de VS gevangen gezet vanwege het op grote schaal vervalsen van werken van wereldberoemde kunstenaars.

Voorafgegaan door de 8 minuten durende O Casaco Rosa

 Koop nu een kaartje

Genomineerd voor Beste Documentaire bij de Goya Awards 2023, toont Oswald. El Falsificador het buitengewone leven van de Catalaanse schilder Oswald Aulestia, die in de VS gevangen werd gezet vanwege zijn bijdrage aan het op grote schaal vervalsen van werken van wereldberoemde kunstenaars. Een reflectie over de tegenstrijdigheden en paradoxen van de hedendaagse kunst, waarin regisseur Kike Maíllo een verhaal onthult over het bedrog en de excentriciteiten van een personage met als roeping “piraat en levensgenieter”.

Dit is de openingsfilm van het festival.  Daarom worden bezoekers speciaal welkom geheten door vertegenwoordigers van de Spaanse en Portugese ambassade.

Voorafgegaan door: O Casaco Rosa

Mónica Santos, 2022, PT, 8 min.

Portugees gesproken, Engels ondertiteld

Een politieke muzikale film over een Roze Jas die altijd een troef achter de hand heeft. In het comfort van zijn huis gebruikt Casaco Rosa steken en streken om de tegenstanders van het systeem te naaien