Filles de joie

Vanaf maandag 1 juni 2020

Elke ochtend rijden drie vrouwen kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. De film biedt een inkijkje in hun leven en is vooral een verhaal over vrouwelijke solidariteit.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Axelle, Conso en Dominique zijn drie vrouwen, die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken. Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden.

Vriendinnen zullen ze nooit worden, maar hun gezamenlijke dubbelleven bindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.

De Frans-Belgische filmmakers schakelen slim heen en weer tussen de verschillende perspectieven van de vrouwen. Ze bieden zo een inkijkje in hun leven, waarin de ‘meisjes van plezier’ grappen maken over hun cliënten, maar ook lijden onder vooroordelen en seksisme.