Fire of Love (laatste week)

vanaf donderdag 14 juli 2022

Spectaculaire documentaire over het noodlottige liefdesverhaal van de Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft die evenveel van elkaar hielden als van de vulkanen die ze bestudeerden. Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via weergaloze beelden van adembenemende vulkaangebieden.

Angst


Koop nu een kaartje

Voor Katia en Maurice won de nieuwsgierigheid het altijd van de angst. Wie ooit van dichtbij een nog actieve vulkaan heeft bezocht kan het zich levendig voorstellen. De gloeiende lava als een bericht uit de diepte van onze planeet is niet iets om lichtvaardig mee om te gaan. Deze National Geographic documentaire, eerder dit jaar een grote hit op het Sundance Film Festival, laat ziet waar de moed van deze twee toe geleid heeft. Meer dan vijfentwintig jaar archiefmateriaal van Katia en Maurice is aaneengesmeed tot een waarlijk spectaculaire en leerzame film.

 

Een blind date in een koffieshop bracht hen bij elkaar. Tot hun noodlottige einde op de Mount Unzen in Japan in 1991 waren ze samen. Samen in hun liefde voor elkaar en natuurlijk voor het mysterie, de schoonheid en de onmetelijke destructieve kracht van vulkanen. Amateurvulkanologen in hun begindagen, maar over decennia uitgegroeid tot autoriteiten op het gebied van de vulkanologie.

 

Weergaloze beelden – geschoten met gevaar voor eigen leven, zonder behulp van drones – vertellen over hun liefde voor elkaar en voor vulkanen, maar bovenal over de kwetsbare relatie tussen de mens en onze planeet. Meer dan actueel in deze dagen.