First Cow

vanaf donderdag 29 juli 2021

Dit ingetogen drama van Kelly Reichardt is een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, rond twee pioniers die in het Wilde Westen een lucratieve handel opzetten.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In het Oregon van 1820 zijn de bossen het domein van ruige pelsjagers. Een kok, genaamd Otis ‘Cookie’ Figowitz, en King-Lu, een Chinese immigrant op de vlucht na het plegen van een moord, slaan de handen ineen nadat een rijke plaatselijke pelshandelaar een koe heeft geïmporteerd. De twee maken, in het geniep, het beest letterlijk en figuurlijk tot hun melkkoe. ‘s Nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken waarna Cookie de melk gebruikt om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden.

De setting van First Cow, het Wilde Westen, schept verwachtingen waar regisseur Kelly Reichardt dwars tegenin gaat. Met een prettig onthaaste film, die inzoomt op de vriendschap tussen twee outsiders en op een subtiele manier verbinding legt met het Amerika van nu.