Freaks Out (laatste week)

Zondag 8 januari en dinsdag 10 januari 2023

Avontuurlijke mix van fantasy- en oorlogsfilm, met vleugjes Fellini en Jeanne-Pierre Jeunet, over vier circusartiesten die het fascistische Rome van 1943 moeten ontvluchten. De film won de publieksprijs op het Film Festival van Rotterdam.

★★★★ ‘Brute oorlog en fantasy gaan hand in hand in Freaks Out’ ‘Veel visuele flair’ De Telegraaf

‘Een bombastische superheldenfilm van het soort wat maar zelden wordt gemaakt in Europa’ ‘Een ode aan het medium film’ Het Parool

‘Dit Italiaanse avontuur is met van alles én niets te vergelijken.’ ‘Een bomvol historisch oorlogsdrama met fantasy, romantiek en actie vol explosieve special-effects. En passant worden ook hedendaagse thema’s als diversiteit en polarisatie aangehaald. Het is, kortom, veel. En vreemd. Soms zelfs ongemakkelijk. Maar ook onderhoudend en goed gemaakt.’ Het Parool

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Rome, 1943. Matilde, Cencio, Fulvio en Mario leven als een familie in het circus van spreekstalmeester Israël. Wanneer hij op mysterieuze wijze verdwijnt, blijven ze alleen achter in de door de nazi’s bezette stad.

In het nazistische Rome zijn de circusfreaks hun leven niet meer zeker en het bonte gezelschap – bestaande uit de oersterke wolfman, een insectenfluisteraar, een menselijke magneet en de lieve directeur – besluit te vluchten. Makkelijk is hun reis niet; de Duitse nazi Franz, een twaalfvingerige pianist die in de toekomst kan kijken, maakt namelijk jacht op circusfreaks om het Derde Rijk aan te sterken.

Bruut geweld wordt daarbij niet geschuwd in deze avontuurlijke mix van fantasy- en oorlogsfilm. Naast de prachtige decors en het sierlijke camerawerk, valt vooral de ontroerende hoofdrol van Aurora Giovinazzo op. Een talent om in de gaten te houden.