Goldie

Vanaf 16 januari 2020

Het Amerikaanse debuut van de Nederlandse filmmaker Sam de Jong ( Prins ) is een kleurrijk drama over een excentrieke tiener die haar zusjes uit de klauwen van de jeugdzorg probeert te houden.

Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De 18-jarige Goldie groeit op in New York met haar werkloze alleenstaande moeder en twee zusjes. Haar armoedige thuissituatie verslechtert nog verder wanneer ze haar baantje in een kledingzaak kwijtraakt en haar moeder in de gevangenis belandt. Ze doet er alles aan om te voorkomen dat haar zusjes in handen van de jeugdzorg vallen. Tegelijk blijft ze energiek haar droom najagen: een carrière in de entertainmentindustrie. De weg naar het gedroomde succes is vol tegenslagen maar de eigenzinnige Goldie laat zich niet uit het veld slaan. Als ze een rolletje krijgt als hiphopdanseres in een videoclip, lijkt haar moment in de schijnwerpers aangebroken.

De Nederlandse filmmaker Sam de Jong is na het succes van zijn debuutfilm  Prins  verhuisd naar Amerika om daar zijn geluk te beproeven. De grote troef van zijn tweede film is hoofrolspeelspeelster Slick Woods. Zij is inmiddels een wereldberoemd fotomodel. Met haar kaalgeschoren schedel, de grote spleet tussen haar tanden en vele tatoeages wist zij een alternatief voor het heersende schoonheidsideaal te bieden.