Good Luck To You, Leo Grande (laatste week)

Vanaf donderdag 13 oktober 2022

Spraakmakend en humoristisch Brits drama met Emma Thompson als een weduwe van middelbare leeftijd die op zoek gaat naar avontuur en een jonge sekswerker inhuurt. Een moedige film over body positivity

★★★★ ‘Emma Thompson verdient een Oscarnominatie voor haar rol in Good Luck to you, Leo Grande’

‘Emma Thompson bewijst dat het kan: als actrice alleen maar beter worden naarmate je ouder wordt’ de Volkskrant

★★★★ ‘verfrissende komedie over een weduwe op zoek naar een orgasme’ NRC

‘Thompson trekt in Good Luck to You, Leo Grande op subtiele wijze alle acteerregisters open.’ De Filmkrant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Nancy Stokes is een gepensioneerd lerares. Na de dood van haar man hoopt ze iets te vinden waar ze misschien altijd al naar verlangde: intimiteit en goede seks, maar dan wel anoniem, want Nancy kan dit natuurlijk niet aan haar kinderen vertellen. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Hun ontmoeting levert haar echter meer op dan louter seks op een hotelkamer. Intimiteit, humor en respect vormen de kern voor het ontdekken van de liefde. Liefde voor haar eigen lichaam en voor het leven.

Good luck to you, Leo Grande laat een glimlach na, niet in de laatste plaats door het pure spel van Emma Thompson en van de ontwapenende, mooie jongeman (Daryl McCormack) die zich naar haar wensen voegt. Het concept is simpel maar effectief: een neutrale hotelkamer en het overduidelijke doel van hun ontmoeting. Stukje bij beetje pelt filmmaker Sophie Hyde de maskers af waarachter Nancy en Leo zich verschuilen. Maar dat niet alleen. Ook hun eigen vooroordelen en die van de kijker worden bevraagd. Zo weet Hyde van een tamelijk banaal gegeven een grappige, ondeugende en ontroerende film te maken over seks en ouder worden.