Hanno X Lumen Ontbijt & Film: A New Kind of Wilderness (Voorpremière)

Zondag 21 juli – ontbijt vanaf 9.30 uur in Hanno & start film 11.00 uur in Lumen

Ook in de zomer kun je heerlijk ontbijten in Hanno en daarna van een nieuwe film genieten in Lumen!  Op zondagochtend 21 juli organiseren wij weer een superfijne Ontbijt & Film met onze buren Hanno. Je bent vanaf 9.30 welkom voor eerst een verrassingsontbijt (vega*) bij Hanno en vervolgens een speciale voorpremière van Sundance winnaar A New Kind of Wilderness. De film is heerlijk – net als Hanno’s goddelijke ontbijt: in de uitgestrekte Noorse wildernis moeten vijf familieleden omgaan met verdriet en wat ‘thuis’ betekent na het verlies van hun moeder, die het gezin bij elkaar hield. Deze ontroerende, melancholische documentaire laat effectief zien hoe gemengde gezinnen nieuwe wegen kunnen inslaan, zelfs als hun poolster opbrandt. Winnaar van de World Cinema – Documentary Grand Jury Prize op Sundance 2024.

*BIJ ALLERGIËN OF DIEETWENSEN: NEEM DAN CONTACT OP MET HANNO VIA INFO@HANNODELFT.NL 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst


Koop nu een kaartje

zo 21 jul
Zaal 19.45

De familie Payne, die centraal staat in deze documentaire van de Noorse Silje Evensmo Jacobsen, lijkt de idyllische pastorale droom te beleven. Maria en Nik nemen hun vier kinderen mee op natuurwandelingen, leren ze landbouwvaardigheden en geven ze thuisonderwijs zonder dat er een videoscherm in de buurt is. Ondertussen ondergaat moeder Maria die chemotherapie-injecties. Wanneer zij overlijdt laat ze een gapende wond achter in een rouwende familie.

Terwijl vader Nik worstelt om hun levensstijl gaande te houden, trekt de oudste dochter, Ronja, in bij haar biologische vader en laat haar jongere halfbroers en zussen achter bij hun vader. Nik, een Britse expat, komt in financiële problemen terecht, schrijft zijn kinderen met tegenzin in op een openbare school en spreekt de wens uit om terug te keren naar Engeland.

Deze documentaire dringt niets op over duurzaam leven: de Paynes bezitten tenslotte een auto, slachten dieren en gebruiken wifi. Regisseur Jacobsen focust op het omgaan met een tragedie, waarbij hij zich het meest aangrijpend concentreert op Ronja en haar zusje Freja, die niet alleen rouwt om hun moeder, maar ook om het verlies van haar enige overgebleven vrouwelijke familieband.

 

Het ontbijt bij HANNO (inclusief filmkaartje) kost €27,50. Cinevillers betalen €15,50 

Het ontbijt start vanaf 09:30 uur. 

De film in Lumen start om 11.00 uur. 

*Bij allergiën of dieetwensen: neem dan contact op met Hanno via INFO@HANNODELFT.NL