Happy Together (Wong Kar Wai Retrospectief) (kortlopend)

zondag 8 en maandag 9 augustus 2021

Dit weemoedig en meeslepend drama is een lyrisch, bedwelmend portret van een complexe relatie, van twee geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. Een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt.

Happy Together  werd geproduceerd in 1997, in de aanloop naar de overdracht van Hongkong aan China. Voor de film werkte Wong Kar-wai opnieuw samen met de Australische cameraman Christopher Doyle, die de film in zowel heldere monochrome als weelderige verzadigde kleuren draaide.

Wong Kar-wai won op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm voor Beste Regisseur. Samen met cameraman Christopher Doyle laat hij de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa versmelten tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch