Hope Gap

vanaf donderdag 13 augustus 2020

Brits echtscheidingsdrama over een koppel dat na een huwelijk van 29 jaar uit elkaar gaat. Met Annette Bening en Bill Nighy.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Grace en Edward wonen in een dorp vlakbij zee. Wanneer hun zoon Jamie (Josh O’Connor) een weekend komt logeren, vertelt zijn vader hem dat hij van plan is zijn moeder te verlaten, na een huwelijk van 29 jaar. Voor Grace komt deze breuk totaal onverwacht.

De film toont de emotionele gevolgen van de breuk voor het eens zo hechte gezin. Vooral Grace heeft het er moeilijk mee. Zij voelt ongeloof en woede. Edward voelt zich schuldig, maar staat achter zijn beslissing. En Jamie voelt zich klem zitten tussen zijn vader en zijn moeder.

Regisseur Nicholson is vooral bekend als scenarioschrijver. Voor Hope Gap liet hij zich inspireren door de scheiding van zijn eigen ouders. Hij behandelt het gevoelige thema met veel respect voor beide partijen. Ook is er voldoende ruimte voor subtiele humor, wat een zekere lichtheid aan de film geeft. De topcast zorgt voor uitstekende acteerprestaties, vooral Annette Bening zet haar personage Grace geloofwaardig neer.