Hope

vanaf donderdag 29 oktober 2020

Wat gebeurt er met de liefde wanneer je slecht nieuws krijgt? Hope  is een eerlijk en gevoelig drama over Anja, over haar relatie met Tomas en haar gezin. Het is geen film over de dood, maar over de liefde.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap keert choreograaf Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin: haar partner Tomas, hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en waarschijnlijk niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas zwaar op de proef gesteld. Want wat gebeurt er met de liefde wanneer je slecht nieuws krijgt?

De film heeft een autobiografisch tintje: de Noorse regisseur Maria Sødahl heeft zelf meegemaakt dat ze de diagnose hersentumor kreeg. Tegen alle verwachtingen in is zij hiervan genezen. Deze gitzwarte periode uit haar leven vormde de inspiratie voor haar intieme film  Hope.

De film won verschillende Amanda’s (een Noorse filmprijs) en tijdens het filmfestival in Berlijn de Europa Cinemas Label Award, een prijs die wordt uitgereikt door een jury van Europese filmhuisprogrammeurs.