Hors normes (eenmalig)

Het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor de opvang van kinderen en jongeren met problemen. Een ontroerende en oprechte film van de makers van  Intouchables.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Bruno (Vincent Cassel) runt een opvangcentrum voor jongeren met autisme die nergens anders terecht kunnen. Ouders en zorginstellingen die zich geen raad meer weten, kloppen aan bij Bruno die dan opvang regelt. Zijn goede vriend Malik (Reda Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders in de opvang van Bruno. Deze aanpak leidt in de film tot zowel humoristische als confronterende situaties. Ook ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Dan staat opeens de inspectie op de stoep: Bruno’s opvang werkt niet geheel volgens de regels. Er volgt een onderzoek. Het is prachtig om te zien hoe alle ondervraagden het opnemen voor Bruno, en een pleidooi houden voor zijn onorthodoxe aanpak. Dag en nacht staat hij klaar voor de mensen, ten koste van zijn privéleven.

De Franse regisseurs Éric Toledano en Olivier Nakache zijn vooral bekend van hun succesfilm Intouchables. Daarna maakten ze  Samba  en  C’est la vie . Hun nieuwste film is de meest persoonlijke tot nu toe. Enkele jaren geleden maakten de twee een documentaire voor TV over twee vrienden en hulpverleners – die uiteindelijk model hebben gestaan voor Bruno en Malik.  De regisseurs vonden het verhaal van de twee te bijzonder en maakten er daarom de film  Hors normes  over. Een oprechte film met een inspirerende boodschap.