Housekeeping for Beginners (laatste kans)

Vanaf donderdag 11 april 2024

In dit hartverwarmende komische drama uit Macedonië krijgt Dita de zorg over de twee dochters van haar vriendin, ondanks dat ze zelf nooit een kinderwens heeft gehad.

★★★ ‘Alternatieve familie van passievolle stijfkoppen’ VPRO Cinema
★★★ ‘Verrassend ontroerend’ Trouw
Filmkrant ‘Levensechte onvoorspelbaarheid’

‘Goran Stolevski’s Queer Family Portrait Bursts Onto the Screen With Equal Parts Joy and Fury’ VarietyKoop nu een kaartje

De veelgeprezen filmmaker Goran Stolevski komt met een film die de universele waarden van familie onderzoekt, zowel onze biologische familie als de familie die we zelf uitkiezen. Dita heeft nooit moeder willen worden, maar wordt door omstandigheden gedwongen om zich over de twee dochters van haar vriendin te ontfermen: de kleine druktemaker Mia en de opstandige tiener Vanesa.

De drie sterke persoonlijkheden botsen flink, maar tegen alle verwachtingen in groeien ze uit tot een hecht gezin dat moet knokken om bij elkaar te kunnen blijven.

Dit hartverwarmende drama – met actricesAnamaria Marinca (4 Maanden3 Weken, and 2 Dagen) and Sara Klimoska (Nico) –  ging in première op het filmfestival van Venetië en werd daar zeer lovend ontvangen – de film won eveneens de Queer Lion voor beste queer film.