How to Blow Up a Pipeline (Special)

Woensdag 6 december 21.30 uur + nagesprek

Hosted by De Stichting Students4Sustainability (S4S). S4S is een studentenorganisatie met als doel de Delftse student te stimuleren innovatieve technieken toe te passen voor een duurzamere wereld. 

Klimaatactiviste Xochitl (Ariela Barer) is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten.

★★★★  ‘Veel meer dan alleen klimaatacitvisme’ VPRO Cinema

★★★★ ‘Explosively Tarantino-esque eco thriller’ The Guardian

★★★ ‘Uitstekend geacteerde en zenuwslopende ecothriller’ de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een een oliepijpleiding in West-Texas. How To Blow Up a Pipeline is een uiterst actuele eco-thriller vermomt als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70.

De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het controversiële, gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.