Hytti Nro 6 || CINEMA ON RAILS||

Zondag 7 en woensdag 10 juli te zien

Mooie melancholieke film over eenzaamheid en onverwachte verbinding. Een Finse studente en een Russische mijnwerker moeten toevallig een coupé delen op een lange treinreis. Ondanks dat ze elkaars totale tegenpolen zijn, ontstaat er toch een band tussen de twee. Onderdeel van de reeks Cinema on Rials, een serie van 5 treinfilms. Cinema op het spoor. Ga mee op reis! 

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Ergens in de nadagen van Sovjet-tijden vertrekt Laura, een Finse studente in Moskou, op een trip naar een archeologische site in Moermansk. Ze blijkt tot haar afschuw een coupé te moeten delen met rouwdouwer Ljoha, een mijnwerker, die met drank op allerlei nationalistische praat uitstoot. Het lijkt een hele lange reis te gaan worden… Laura probeert haar medereiziger zoveel mogelijk te ontwijken. Tijdens een nachtelijke stop van de trein vergezelt Laura hem door een samenloop van omstandigheden naar zijn pleegmoeder. Langzaam komen de twee wat nader tot elkaar. Ondanks dat ze zo op het oog in alles elkaars tegenpolen zijn, krijgen de twee toch begrip voor elkaar. Ze herkennen in elkaar een gevoel van ontheemding of eenzaamheid. Dat wordt nergens uitgesproken, en er zijn ook geen duidelijke plotlijnen. De kijker wordt aan de hand van kleine gebeurtenissen de wereld van de twee onbekenden in getrokken.

Regisseur Juho Kuosmanen maakte eerder The Happiest Day in the Life of Olli Mäki over een buitenbeentje in de sportwereld. Daarvoor won hij in 2016 in Cannes de prijs in de sectie Un certain regard. Een totaal ander soort film, maar qua thematiek zijn er wel overeenkomsten: ook wel een film over je ontheemd voelen in de wereld. Voor Hytti Nro 6 kreeg hij afgelopen jaar hij de Grand Prix in Cannes.

Terecht: een mooie melancholieke film over eenzaamheid en onverwachte verbinding.