I Don't Wanna Dance

Vanaf 10 juni 2021

Een coming-of-age-drama over een vijftienjarige jongen die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het meemaakte.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben worden de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) en zijn jongere broertje tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed: het huis is opgeruimd, de koelkast gevuld, Daphne heeft werk en Joey vindt zijn draai bij een dansgroep. Het belooft een mooie zomer te worden. Maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer Daphne terugvalt in haar oude patronen. Daphne is een moeilijke vrouw, kritisch, behoeftig en onvoorspelbaar. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang houdt hij deze destructieve dans met zijn moeder nog vol, ten koste van zijn eigen geluk? Ook hij verlangt wanhopig naar liefde en erkenning.

I don’t wanna dance is het speelfilmdebuut van Fynn von Kleist. Eerder maakte de regisseur een documentaireserie over kinderen met een bijzondere relatie met muziek. Tijdens het maken van die serie ontmoette hij Yfendo van Praag, die in deze film het personage van Joey speelt. De film is losjes gebaseerd op gebeurtenissen uit Yfendo’s leven.