IFFR Preview: How to Have Sex

woensdag 10 januari 2024, 19.20 uur

Van 25 januari t/m 4 februari vindt het IFFR (International Film Festival Rotterdam) plaats. Als opwarmertje voor het nieuwe festival vertonen we alvast een hele fijne film uit het IFFR programma in voorpremière: het reeds veelbekroonde How to Have Sex.

Mogelijk schadelijk tot 14 jaar Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Drie Britse tienermeiden gaan op vakantie naar Griekenland. Ze drinken, dansen en flirten. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om het voor het eerst te doen zet de verhoudingen tussen de meiden op scherp.

Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Shaun Thomas, Samuel Bottomley en debutanten Enva Lewis en Laura Ambler spelen de hoofdrollen in het humoristische, genuanceerde en uiteindelijk dramatische How to Have Sex van regisseur en scenarist Molly Manning Walker. De director of photography is Nicolas Canniccioni.

How to Have Sex ging in première op het Festival de Cannes 2023, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard Prize, en werd vervolgens geselecteerd voor de festivals van onder meer Toronto, Londen, Melbourne en Jeruzalem. De recensies zijn lovend.