In het hoofd van mijn zusje

Filmmaakster Ingrid Kamerling vraagt zich af of zij haar zus eigenlijk wel zo goed kende als ze dacht. Haar zusje Vivian maakte op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven. De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. De documentaire is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid. In het kader van de week van de psychiatrie, met nagesprek.Koop nu een kaartje

 

Kwetsbaar portret over de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte.

Kamerling gaat op zoek naar het hoe en waarom van haar zelfdoding, en probeert door middel van familievideo’s, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama, en zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze maakbare samenleving. De zelfdoding van Vivian past in de treurige ontwikkeling van het stijgend aantal zelfdodingen onder jonge mensen. Onder studenten is zelfdoding doodsoorzaak nummer twee.

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de ‘Best Documentary award’ op het International Film Festival Delhi.