In the Mood For Love (Wong Kar Wai Retrospectief)

Maandag 16 en 23 augustus 2021

Een bloedmooie liefdeswals van twee buren die ontdekken dat hun wederzijdse echtgenoten een relatie met elkaar hebben. Dit hoogtepunt van zijn oeuvre is een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chan (Maggie Cheung) zijn buren in een appartementencomplex in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben. De twee zoeken troost bij elkaar. De romantische gevoelens die daarbij ontluiken worden in het gareel gehouden, maar regisseur Wong Kar-wai maakt hun begeerte voelbaar.

In the Mood for Love  is niets minder dan een monument voor esthetisch genot: de stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung, de latino-songs van Nat King Cole, regendruppels die in slow motion op een trottoir landen, sigarettenrook die omhoog kringelt langs het bioscoopscherm. Het is de ultieme liefdesfilm, over een niet geconsumeerde begeerte.

De film won tijdens het filmfestival in Cannes de Gouden Palm voor Beste Acteur (Tony Leung) en kreeg daarnaast een speciale prijs voor cinematografie en montage.