J'ai perdu mon corps

vanaf 5 december 2019

Ontroerende en fantasievolle Franse animatie, waarin een afgehakte hand op zoek gaat naar de rest van zijn lichaam. In flashbacks zien we de eigenaar van de hand worstelen met zichzelf en de wereld.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

In J’ai perdu mon corps ontwaakt ergens in een laboratorium een afgehakte hand. Hij wil maar één ding: terug naar zijn eigenaar, en begint een barre tocht door Parijs. Tussendoor zien we in flashbacks hoe zijn eigenaar, de timide Naoufel, worstelde met zijn emoties en het leven, op zoek ging naar zijn plek in de wereld en uiteindelijk zijn hand verloor. De afwisseling van deze twee verhaallijnen lijkt absurd, maar geeft een onverwachte extra diepte aan het gevoel van verlies dat Naoufel kwelt. En juist door de animatie ben je als kijker bereid mee te gaan in dit aparte verhaal van de hand en zijn eigenaar, en komen de gevoelens van Naoufel des te waarachtiger over.

De eerste lange animatie van Jérémy Clapin is getekend in een losse, typisch Franse stripstijl. De film won meteen de hoofdprijs en de publieksprijs op het Animatiefestival van Annecy, en kreeg als eerste animatiefilm ooit de grote prijs in La Semaine de la Critique van Cannes 2019.