Jinpa

twee weken vanaf 29 augustus 2019

Intrigerende slow cinema over vrachtwagenchauffeur Jinpa in Tibet. Hij pikt een lifter op die vertelt dat hij op weg is om wraak te nemen op de moordenaar van zijn vader. Cinematografisch hoogstandje, veel couleur locale en een mysterieus verhaal.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar


Koop nu een kaartje

Jinpa, een ruige vrachtwagenchauffeur, maakt een rit op een dunbevolkte hoogvlakte van Tibet. Hij rijdt per ongeluk een schaap aan en is bang dat dat een slecht voorteken is. Even later pikt hij een traditioneel geklede man op voor een lift. De man, een naamgenoot nog wel, vertelt dat hij op weg is om wraak te nemen op de moordenaar van zijn vader. Later reist Jinpa af naar het stadje dat de man noemde.

Jinpa is een cinematografisch hoogstandje waarin de naturalistische en poëtische beelden van de stoffige hoogvlakte worden afgewisseld met expressionistische interieurs. Met name het prachtige kleurenspel, waarin hete roodoranje interieurs naast koele, geelgroene tinten van de nacht en delen in zwart-wit worden geplaatst, is indrukwekkend. Deze slow cinema biedt veel couleur locale en een mysterieuze sfeer.