Judy

Vanaf 14 november 2019

Actrice Renée Zellweger kruipt in de huid van de legendarische Judy Garland in deze biopic over het bewogen leven van de actrice en zangeres die al op jonge leeftijd wereldberoemd werd door haar rol in The Wizard of Oz.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om haar kinderen een stabiel leven te kunnen bieden. Precies dat wat zij zelf als kind niet had: als kindsterretje groeide zij op in de studio’s, onder een streng regime. Al jong was zij verslaafd aan medicijnen, later kwam daar de alcohol bij. Ook haar vijf echtgenoten brachten niet de liefde en geborgenheid waar ze zo naar hunkerde.

In de film  Judy  staan de laatste jaren van Garlands turbulente leven centraal. Ze zit financieel aan de grond en is in een bittere strijd verwikkeld rond de voogdij van haar twee kinderen.  De zalen in Londen zijn uitverkocht, maar kan Judy de druk wel aan?

Renée Zellweger is indrukwekkend als de fragiele ster: dansend, zingend, huilend en lachend is zij Judy Garland. Zellweger nam zelf de zangpartijen voor haar rekening, met als ultiem kippenvelmoment haar vertolking van Somewhere Over The Rainbow.