Kajillionaire

vanaf donderdag 8 oktober 2020

Een ontroerende en verrassend originele tragikomedie over een onhandige zwendelaarsfamilie en hun dagelijkse worstelingen om zich financieel staande te houden in hedendaags Amerika. Grappig, bij vlagen absurd en aandoenlijk.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Oplichters Theresa en Robert hebben 26 jaar lang hun enige dochter getraind om te stelen, te bedriegen en mensen op te lichten. Ze zijn een perfect op elkaar ingewerkt team van drie. Op een dag wordt dat anders. Tijdens een vliegtrip ontmoeten ze een vrouw die zij vragen om mee te doen aan hun volgende klus. Ze konden niet overzien hoezeer deze buitenstaander (Gina Rodriguez) hun leven zo drastisch zou gaan beïnvloeden. Vooral dochter Old Dolio (Evan Rachel Wood) is stomverbaasd, ze weet niet wat haar overkomt en ziet haar kijk op zichzelf en op haar ouders compleet veranderen.

Regisseur en scenarioschrijver Miranda July (die in 2005 een Gouden Camera won voor haar speelfilmdebuut Me and You and Everyone We Know ) verrast met haar originele aanpak van deze tragikomedie, die bij vlagen absurd en aandoenlijk is. Debra Winger en Richard Jenkins spelen de onbeholpen ouders.