Kijk Ons: El houb

Dinsdag 11 oktober 2022

Zowel aangrijpend als geestig familiedrama is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond
coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt.
Speciale voorpremière op 11 oktober, de internationale Coming Out Day.

Deze vertoning van El houb wordt gepresenteerd door Kijk Ons, het initiatief dat prikkelende
artistieke films en filmmakers van eigen bodem in het zonnetje zet.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In een speciale tour langs Nederlandse filmtheaters presenteert Kijk Ons het zowel aangrijpende als geestige familiedrama El houb.

Nadat de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn familie te vertellen dat hij op mannen valt. Maar als zijn ouders zijn dappere bekentenis vervolgens negeren, moet Karim op zoek naar een manier om de stilte te doorbreken. Hoe kun je het gesprek aangaan binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Kan hij met zijn eigen gevoelens in het reine komen en acceptatie van zijn familie verwachten?

El houb (de liefde) gaat over een Nederlands-Marokkaans gezin dat gevoelige onderwerpen uit de weg gaat. Het is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Deze internationale speelfilm van eigen bodem gooide dit voorjaar al hoge ogen op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco en is nu eindelijk in ook in Nederland te zien.

El houb is het regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète).

Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlands artistieke film te bieden heeft.