Kijk Ons | Met Mes (eenmalig)

zaterdag 9 april 2022

Op zaterdag 9 april organiseren Kijk Ons en Movies that Matter een speciale premièreavond rondom de film Met Mes, de langverwachte nieuwe speelfilm van Sam de Jong (Prins, Goldie). De film gaat diezelfde avond in première op het Movies that Matter Festival in Den Haag. Deze gezamenlijk georganiseerde landelijke premièreavond in de filmtheaters is de eerste samenwerking tussen Movies that Matter en Kijk Ons, waar het publiek kennis maakt met prikkelend artistiek filmaanbod van eigen bodem.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg.

Na Prins en Goldie is Met Mes de derde speelfilm van Sam de Jong. Met Mes is zowel een media-satire als een tragedie over de menselijke aard, in een visueel overdonderende stijl.

Programmeur Movies that Matter Maarten Stolz over Met Mes: “Waanzinnige kleurrijke film over de gevolgen van een verdraaide aangifte en de vooroordelen die daarbij om de hoek komen kijken. Een magisch-surrealistisch verhaal waarbij stijl en inhoud sterk met elkaar verweven zijn. Met Mes is een echte movie that matters omdat het ons op visueel aantrekkelijke wijze in de spiegel laat kijken.”

Regisseur Sam de Jong over Met Mes: “Mijn eerste twee films gaan over gemarginaliseerde jongeren die hun eigen stem of geluid willen vinden. Ik had heel erg behoefte aan zelfkritiek op mijn positie als filmmaker ten opzichte van zo’n verhaal.”