Delft Chamber Music Festival X Lumen: Les uns et les autres

Zondag 28 juli 16.00 uur

Komende zomer klinkt er weer prachtige kamermuziek in Delft op het Delft Chamber Music Festival. Van vrijdag 26 juli t/m vrijdag 2 augustus 2024 kun je genieten van verrassende concerten door (inter)nationale musici, jong talent, jonge meesters en in Lumen van de klassieker Les Uns et les Autres.

Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro. Dit indrukwekkende muzikale drama trok in 1982 ruim 1 miljoen Nederlandse bezoekers naar de bioscoop.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

zo 28 jul
Zaal 216.00

De film volgt de leden van vier muzikale families, in vier landen, van 1936 tot 1980. De Tweede Wereldoorlog bepaalt het leven van deze Fransen, Duitsers, Amerikanen en Russen. Ze verliezen hun geliefden, hun gezondheid, hun thuis. De volgende generaties erven niet alleen de muzikaliteit van hun (groot)ouders, maar zijn ook getekend door hun geschiedenis. Uiteindelijk zijn alle overlevenden en hun (klein)kinderen aanwezig bij een groot internationaal benefietgala, als zanger, danser, dirigent of toeschouwer. De personages zijn geïnspireerd op beroemdheden als Edith Piaf, Herbert von Karajan, Rudolf Nurejev en Glenn Miller.

Voor meer informatie over het programma van het Delft Chamber Music Festival: www.delftmusicfestival.nl