Tampopo || A Taste of Asia ||

zondag 9 juni te zien

Vrolijke en eetlustopwekkende raamvertelling over een vrouw die wil leren de allerbeste ramen (noedelsoep) te bereiden, en daarbij hulp krijgt van twee rondtrekkende vrachtwagenchauffeurs. Een mustseeklassieker voor zowel filmliefhebbers als foodies. 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Een Japanner, type yakuza, klopt op de deur van hotelkamer 1268. Tegelijk met zijn entree worden tafeltjes met spijzen binnengereden. Flonkerend zilverwerk. In de verte ligt een vrouw op het bed. Ze wenkt. De man treedt naar voren. Close-up van haar lippen, nagels en zwarte haar. De man strooit wat zout op een van haar tepels en knijpt er een kwart citroen boven uit. De andere borst dompelt hij in een kom met slagroom, vervolgens likt hij zorgvuldig beide borsten schoon. Tijd voor een volgende scène. 

Met de beschrijving van deze scene begon dertig jaar geleden ons stuk in de maandkrant over Tampopo, de verrukkelijke Japanse eetklassieker, die western met film noir combineert. In deze film volgen we een restauranthouder op haar zoektocht naar het recept voor de beste ramen (noedelsoep) van de stad. Ze schakelt de hulp in van twee rondtrekkende vrachtwagenchauffeurs, die haar zelfbereide ramen eerder nog afkraakten. Daarnaast zijn er een gangster met een bijzondere voedselfetisj en een winkelhouder die tot het uiterste wordt getergd door de gewoonte van een van zijn klanten om in al het voedsel te knijpen. Maar vooral draait het in Tampopo om eten en de rituelen die daarbij horen.