Mijn bijzonder rare week met Tess

één week vanaf 8 november 2019

Hartverwarmende familiefilm over een jongen en zijn bijzondere vriendschap met Tess. Won de publieksprijs voor beste Nederlandse familiefilm tijdens de Cinekid Film & Tv Awards. 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

De elfjarige Sam brengt de zomervakantie op Terschelling door met zijn ouders en grote broer Jorre. Omdat hij als jongste van het gezin bang is om alleen over te blijven, heeft hij voor zichzelf een alleenheidstraining bedacht. Daar komt verandering in door de ontmoeting met de levenslustige en eigenzinnige Tess. Hij komt hij erachter dat je beter je familie kunt koesteren dan ontvluchten. De bijzondere vriendschap met Tess zorgt voor avontuur, maar ook voor nieuwe emoties.

 

Deze hartverwarmende familiefilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz.

Flaptekst van het boek:

Op de eerste dag van de vakantie brak mijn broer zijn been. Dat was jammer voor hem, maar eigenlijk wel leuk voor mij, want bij de dokter kwam ik Tess tegen. Tess had bruine ogen met vlekjes erin. Ze kende haar eigen vader niet, zei nooit sorry en was nogal bazig: ik moest meteen een rare dans met haar oefenen op de parkeerplaats van de dokter. Het kon niet anders, zei ze. Haar leven hing ervan af…

En dat is pas het begin van Samuels onvergetelijke vakantie. Tess heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Samuel moet haar helpen.”