Knor

vanaf 15 juli 2022

Nederlandse stop-motion animatiefilm over een meisje dat voor haar verjaardag een varkentje cadeau krijgt. Opa blijkt echter andere plannen te hebben met Knor. Fijne film vol verrassende humor, die niet alleen voor kinderen leuk is. (Vanaf 6 jaar.)

Met drie Gouden Kalveren, waaronder Beste Film, bekroond op het Nederlands Film Festival!

 

 

★★★★★ “Knor is om op te vreten” – Kidsweek
★★★★★ “Verrukkelijke verfilming” – TV Film
★★★★★ “Overtuigt op alle fronten” – NRC
★★★★ “Knor klopt aan alle kanten” – de Volkskrant

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

 

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Eigenlijk had Babs op een hondje gerekend, maar voor haar negende verjaardag krijgt ze van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau. Ze is meteen dol op Knor. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op allerlei voorwaarden mag Babs hem houden. Ze gaat zelfs met Knor op puppycursus, zonder enig succes. Ondertussen blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenmakerswedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

 

Het is vermoedelijk de meest bewerkelijke filmtechniek: stop-motion animatie. Regisseur Mascha Halberstad beoefent in Knor het degelijke handwerk. Voor haar debuut zocht zij naar een verhaal dat zich zou lenen voor stop-motion animatie. Ook mocht het wel een donker randje hebben – in de geest van haar literaire held Roald Dahl. Ze vond het in ‘De wraak van Knor’ van schrijfster Tosca Menten. Knor is dan ook meer dan alleen een kinderfilm geworden. Oerhollands van decor, maar met een randje zwarte humor, wat niet alleen voor kinderen leuk is.