Koning Worst

woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2022

Eén prangende vraag bleek na de stop-motion-hit Knor nog open: hoe precies belandden de rattenstaarten in de wedstrijdworst van Slager Tuitjes, 25 jaar eerder? Ontdek het in de hartveroverende prequel, waarin eindelijk duidelijkheid komt over de jarenlange vete tussen de twee slagers van het rustieke dorpje Moppel. Korte film van de makers van Knor. (Vanaf 6 jaar.)

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar


Koop nu een kaartje

Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Tuitjes verliest klanten, en Greetje misschien ook haar grote liefde Nol. De twee gezworen vijanden hebben namelijk afgesproken dat de verliezer van de wedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens voor altijd het dorp moet verlaten. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf?

Koning Worst is de muzikale prequel van de bejubelde stopmotionspeelfilm Knor en geeft antwoord op de vraag die ons sinds de release van Knor bezighoudt: hoe kwamen de rattenstaarten vijfentwintig jaar geleden in de worsten terecht?