Koolhovens Keuze: Hell Drivers

vrijdag 2 september 2022

Als seizoenopening is Martin Koolhoven (Brimstone), een van de bekendste Nederlandse filmmakers, te gast. Hij neemt de zaal mee in zijn fascinatie voor films, dit keer met het thema ‘Eurocrime’. Daarna draaien we Hell Drivers, een van zijn favoriete films.

 

Let op: de film is Engels gesproken zonder ondertiteling.Koop nu een kaartje

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je met al zijn filmkennis mee op reis door de filmgeschiedenis. Ondersteund door verhalen en geprojecteerde beelden verzorgt hij een bevlogen filmcollege rond het thema Eurocrime. Na een korte pauze vertonen we Koolhovens keuze: Hell Drivers. Na de film kunnen liefhebbers nog met Martin in gesprek in de foyer.

 

In Hell Drivers komt Tom net uit de gevangenis als hij tekent voor een baan als ‘Hell Driver’, een vrachtwagenbestuurder die een enorm aantal ritten per dag moet voltooien, met de daarbij behorende rijstijl. ’Twaalf ritten per dag of je ligt eruit’ is het dreigement dat hem boven het hoofd hangt. Dus rijden ze met duizelingwekkende snelheden over sowieso gevaarlijke weggetjes met maar matig onderhouden vrachtwagens. Maar Tom realiseert zich al snel dat de ritten gevaarlijk zijn, maar dat de andere chauffeurs met hun drankgebruik, gevechten en competitief gedrag minstens zo gevaarlijk zijn. Wat dit met Eurocrime te maken heeft? Daar komt u vanzelf achter.