La Odisea

vanaf donderdag 9 juli 2020

Een groep vrienden uit een Argentijns dorpje neemt het heft in eigen hand wanneer de bankmanager er met hun spaargeld vandoor gaat. Deze komedie werd in eigen land een grote hit.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het is 2001, de Argentijnse economie bevindt zich op een dieptepunt. Dat weerhoudt Fermín (Ricardo Darín) en zijn vrouw Lidia er niet van om zich in een nieuw avontuur te storten. Het plan is om een verwaarloosde graansilo nieuw leven in te blazen en een bedrijf te beginnen, dat de economie van het dorp ten goede zal komen.

Eerst hebben ze geld nodig, gelukkig vinden ze vrienden en dorpsgenoten bereid hun spaargeld te investeren. Dit parkeren ze bij de lokale bank. Vlak voor de beruchte ‘Corralito’ (economische maatregelen om de crisis te bezweren) gaat de corrupte bankmanager ervandoor met hun geld. Dat laten ze natuurlijk niet gebeuren: ze bedenken een ingenieus wraakplan om het terug te halen.

De film won bij de uitreiking van de Goya’s – de Spaanse Oscars – de prijs voor Best Iberoamerican Film (Best Spaans-Amerikaanse film).