La última primavera

vanaf donderdag 29 oktober 2020

Sterk speelfilmdebuut is een intiem portret van een familie in een sloppenwijk net buiten Madrid. Deze Spaanse familie Gabarre Mendoza speelt min of meer zichzelf in dit sociaal-realistisch drama, dat dicht bij de werkelijkheid blijft

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, krijgen de bewoners te horen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht aan een projectontwikkelaar. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing. Zijn vrouw Augustina weet zich geen raad en ook de jongere leden van de familie, hun zoons en schoondochter worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

La última primavera  beleefde zijn wereldpremière in september op het festival van San Sébastian. De Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti won er de New Directors Award, de belangrijkste prijs van het festival. Ze maakte al eerder kennis met de familie Mendoza: in haar afstudeerfilm  Volando Voy  (2015) spelen twee broertjes de hoofdrol.