Lady Bird

Woensdag 12 juli 2023 (eenmalig)

De relatie van de rebelse tiener Christine, alias Lady Bird, met haar overbezorgde moeder komt onder druk te staan wanneer Christine aankondigt dat ze na de middelbare school het liefste zo ver mogelijk van haar geboorteplaats Sacramento wil gaan studeren.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Meteen in de eerste vijf minuten, als de rebelse tiener Christine zich na een woordenwisseling met haar moeder op melodramatische wijze uit een rijdende auto stort, is de toon gezet voor de rest van deze heerlijke film. Christine, die zich Lady Bird laat noemen, zit in het laatste jaar van de middelbare school, wordt volwassen, is een vat vol tegenstrijdigheden en wil niets liever dan haar geboorteplaats Sacramento ontvluchten. Het liefst zou ze aan de Oostkust van Amerika gaan studeren. Dit botst echter met de ideeën van haar overbezorgde moeder, die beren op de weg ziet, zielsveel van haar dochter houdt, maar moeite heeft om dit te uiten.

Lady Bird is een prachtige, gevoelige, humoristische achtbaan aan emoties. De moeder-dochterrelatie wordt op een fantastische manier neergezet door de twee actrices, die overigens beiden werden genomineerd voor een Oscar voor hun rol.  Een feest der herkenning voor moeders en dochters.