Le Bonheur (klassieker)

maandag 28 maart 2022

Klassieker van Agnès Varda over een gelukkig gezin waarvan de vader en echtgenoot denkt dat hij nog gelukkiger kan worden. Origineel gefilmd en qua kleuren geïnspireerd door impressionistische schilders. De film wordt vertoond in aansluiting op Women Make Film.Koop nu een kaartje

Deze originele, kleurrijke klassieker van de Franse filmmaker Agnès Varda gaat over een gelukkig getrouwd stel met twee schattige kinderen, gespeeld door acteur Jean-Claude Drouot en zijn werkelijke vrouw en kinderen. De man denkt dat hij nog meer geluk kan vergaren, en veroorzaakt zo een drama.

Varda (1928-2019), wier werk ook aan de orde komt in de documentairereeks Women Make Film, bracht Le bonheur uit in 1965, drie jaar na haar beroemde zwart-witfilm Cléo de 5 à 7. In Le bonheur kregen kleuren zowel in beeld als in de montage een belangrijke rol. De film oordeelt niet over het leven van de personages, dat geen roze droom blijkt, maar werd door Varda zelf vijftig jaar later omschreven als ‘een mooie perzik met een worm erin’.