Le jeune Ahmed

De dertienjarige Ahmed worstelt met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. De mensen om hem heen maken zich zorgen om de veranderende jongen.

Winnaar van de prijs voor de Beste Regie op het Filmfestival van Cannes.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Wanneer Ahmed zich volledig op zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Op school maken de leraren zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn familie. Steeds verder raakt hij verwijderd van zijn omgeving. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

De gebroeders Dardenne staan bekend om sociaal geëngageerd drama. In Le Jeune Ahmed verkennen zij de wereld van het moslimterrorisme, zonder uit het oog te verliezen dat hun hoofdpersonage nog maar dertien jaar oud is. Zij tonen de vruchteloze pogingen van omstanders om te voorkomen dat de jonge Ahmed een misdaad gaat plegen. Zijn leerkracht, zijn moeder, zijn broer en zus, de rechter, de psycholoog van het gesloten centrum, zijn advocaat, de mensen van de boerderij waar hij geplaatst is – niemand slaagt erin om door te dringen tot deze jongen. Niemand kan hem uit zijn moorddadige waanzin halen. Zelfs de imam is verrast door de vastberadenheid van zijn leerling. De fanatieke Ahmed heeft zich hermetisch afgesloten voor de goedheid van de mensen om hem heen.