Le Sorelle Macaluso

vanaf donderdag 15 juli 2021

Ontroerend drama over vijf zussen die een armoedig maar gelukkig bestaan leiden in een vervallen appartement in Palermo. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

De Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante baseerde de film op het gelijknamige toneelstuk van haar eigen hand. In een verzameling losse scènes schetst ze hoe het leven van de vrouwen voortkabbelt en hoe een ingrijpende gebeurtenis daarin door blijft klinken. We zien de zussen in de loop der jaren veranderen, van jeugdig en onbezonnen tot serieus en door het leven getekend. De film bestrijkt een periode van ruim zestig jaar. Het appartement, dat zich jaar na jaar meer vult met voorwerpen en bijbehorende herinneringen, is de spil waar alles om draait, de plek waar ze lief en leed delen.