Leif in Concert Vol. 2 (Deutsches Kino)

donderdag 21 april 2022

Lene staat achter de bar van een kleine jazzkroeg en helpt haar gasten hun dromen waar te maken. Maar haar eigen droom, een optreden van de Deense artiest Leif, alias Poorboy, zet heel haar leven op z’n kop. Charmant vertelde filmische ode aan het kroegleven, met een fantastische soundtrack.

IN SAMENWERKING MET:

dia                                           goethe

DUITSLAND INSTITUUT AMSTERDAM        GOETHE INSTITUUTKoop nu een kaartje

Lene is barvrouw in een kleine jazzkroeg ‘ergens in Duitsland’. Ze is alom geliefd, heeft oprechte belangstelling voor haar trouwe, soms gekke, soms wanhopige gasten en helpt ze hun dromen waar te maken. Haar baas Klaus is al op leeftijd en ziet in haar zijn ideale opvolger, maar zelf twijfelt ze nog of ze de authentieke kelderkroeg van hem wil overnemen.

Op haar eerste werkdag na een paar maanden afwezigheid wegens liefdesverdriet wil Lene haar comeback vieren met het realiseren van haar eigen droom: een concert in de kroeg van de Deense artiest Leif, alias Poorboy, die ze in Kopenhagen heeft ontdekt. Voor het zover is moet ze nog heel wat regelen om alles op tijd klaar te hebben. Het helpt niet dat er steeds onverwacht mensen binnenvallen die haar aandacht opeisen: van onbetrouwbare drankverkopers en rioolontstoppers tot stamgasten die blij zijn dat Lene weer terug is. In de loop van de dag blijkt dat het nog helemaal niet zo zeker is dat het optreden kan doorgaan, en wordt Lene gedwongen tot een moeilijke keuze waarbij zowel haar eigen toekomst als die van de kroeg op het spel staat.

Voor zijn derde speelfilm schreef de in de DDR opgegroeide regisseur Christian Klandt ook het scenario en vanaf het begin had hij actrice Luise Heyer (Das schönste Paar, vorig jaar in deze reeks) in zijn hoofd voor de rol van Lene. Leif in Concert Vol. 2 is een liefdesverklaring aan de muziek en aan alle kroegen, bars en clubs die voor mensen zoals Lene, maar eigenlijk voor ons allemaal, een tweede huiskamer zijn, waar je met iedereen in gesprek kunt raken en waar je gewoon jezelf kunt zijn.