Les enfants des autres (laatste kans)

Vanaf donderdag 31 augustus 2023 

Romantisch drama over lerares Rachel (Virginie Efira) van eind dertig, die een goede stiefmoeder voor de dochter van haar nieuwe vriend wil zijn, maar ook haar eigen kinderwens herontdekt.

★★★★ ‘Viert de female gaze’ de Volkskrant

★★★★ ‘Diepzinnige en verrassend vreugdevolle film’ NRC 

★★★★ ‘Breekbare en toch liefdevolle sfeer’ Trouw

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Smoorverliefd wordt Rachel op haar nieuwe gitaarleraar Ali. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila. Ze leert Leila’s moeder kennen en al snel merkt Rachel hoe lastig het stiefouderschap is: ze krijgt moedergevoelens voor Leila, en ze krijgt zelf een kinderwens. Maar, lukt dat nog wel? En wil Ali dat ook?  

Regisseur Rebecca Zlotowski (Un fille facil, Grand Central) baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met Les enfants des autres de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. Ze behandelt vragen waar veel mensen vertrouwd mee zijn, maar die zelden in films aan bod komen. Hoe is het om stiefouder te zijn voor de kinderen van je partner? Als lerares is Rachel het gewend om voor andermans kinderen te zorgen, hoe verhoudt het stiefouderschap zich daartoe? Wat betekent ouderschap eigenlijk? De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022.