Licorice Pizza

vanaf donderdag 27 januari 2022

Dit is het verhaal van Alana Kane en Gary Valentine die in de jaren 70-80 In Los Angeles opgroeien en verliefd worden. De film geeft een prachtig nostalgisch tijdsbeeld van de periode, ondersteund door een fijne soundtrack.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De nieuwe film van P.T. Anderson volgt twee jonge mensen en hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde. De San Fernando Valley in de jaren zeventig is het decor. Dit is de plek en de tijd die regisseur Anderson als kind vormden. Het verhaal is deels gebaseerd op de herinneringen van een jeugdvriend.

Gary is een enthousiaste jongen, altijd vol nieuwe ideeën en plannen, timmert aan de weg als acteur en ondernemer. Alana is ouder dan Gary, ze werkt hier en daar, en ziet eerst niets in de jongere Gary. Toch trekken ze al snel veel met elkaar op. We zien twee jonge mensen die de zorgeloze, freewheelende geest van die tijd belichamen.

De hoofdrollen zijn voor Alana Haim (jongste lid van de uit drie zussen bestaande band Haim) en Cooper Hoffman, zoon van wijlen Philip Seymour Hoffman (Magnolia, The Master, Boogie Nights, Punch Drunk Love) en een van P.T. Andersons favoriete acteurs. Daarnaast zien we leuke bijrollen van Bennie Safdie, Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits.